Поред општих курсева језика, организујемо курсеве припреме кандидата за полагање међународно признатих испита за све језике које нудимо. Осим припреме за испите, вршимо и пријављивање кандидата за полагање у институцијама надлежним за одређене језике.

У нашим просторијама организујемо полагање Cambridge English испита (KET, PET, FCE, CAE и CPE, као и YLE, односно STARTERS, MOVERS и FLYERS за дјецу) и Aptis испита за провјеру знања енглеског језика; ђаке припремамо и за IELTS и TOEFL испите. Језички центар ИН је прва и једина приватна школа језика у Босни и Херцеговини која је испитни центар Aptis испита Британског савјета.

Сви наши курсеви њемачког за одрасле припремају полазнике за полагање међународних испита у Goethe институту и ÖSD испита у Аустријском институту.

За италијански језик вршимо припреме за PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri) испите у организацији Удружења Dante Alighieri из Сарајева (огранак Удружења Dante Alighieri из Рима).

Полагање међународних DELE (Los Diplomas de Español como Lengua Extranjera) испита из шпанског језика вршимо у сарадњи са СЕН-ом (El Centro de Estudios Hispánicos), а полазнике курсева француског језика припремамо за DELF (Diplôme d’études en langue française) и DALF (Diplôme approfondi en langue française) испите у Француском институту у Сарајеву.

Полазници курса руског језика се спремају за полагање испита за стицање сертификата Института Пушкин.